youtube logo twitter logo instagram logo facebook logo linkedin-logo

Historie

For godt 100 år siden var Nyborgvej 69 ét af de sidste huse i Odense. Efter det, var man på landet med marker til begge sider på vej mod Nyborg. Derfor hed vejen også dengang Nyborg Landevej. Nyborgvej var inden for bygrænsen brolagt med rigtige brosten og der var vejtræer i begge sider.

Adressen har været præget af beliggenheden som den yderste del af byen. Den ældste bygning, der har ligget på grunden var for næsten 100 år siden ejet af vognmand Henning Henningsen. Han fik i 1928 opført en bygning med vognporte til lastbiler, men af hensyn til vognmandseerhvervets trofaste heste også en hestestald.

Henning Henningsen var en aktiv herre og det må have været givtigt at være vognmand for i 1930 søger han om tilladelse til at bygge en veranda til hans privatbolig, der også lå på matriklen. Beliggenheden ved vejen ud mod Nyborg – og hovedstaden – var et oplagt sted at sælge benzin, når de den gang få biler skulle på langtur, så i 1932 søger han om tilladelse til at opføre en servicestation for NAFTA Benzin.

Den blev senere – i 1956 – overtaget af benzinselskabet Caltex, der i 1968 skiftede navn til Chevron og dengang var det selvfølgelig med betjening, så derfor var navnet Chevron Service Station. Matriklen blev senere overtaget af Lester Nielsen automobiler og endte så som adresse for én af byens første discountbutikker, nemlig Aldi, men da havde udviklingen af byen ændret beliggenheden og Nyborgvej 69 lå på et centralt strøg i Odense.